Szabó Péter – A Boldogság Tanulható

0 hozzászólás

Szabó Péter – A Boldogság tanulható!

Szabó Péter, a mára már jól ismert mentormotivációs tréner ezzel a címmel tartott előadást, melyet teljes terjedelmében nyilvános youtube csatornáján tekinthetsz meg.

A mosolygós, energiától duzzadó mentor kezdetben őszintén osztja meg velünk, hogy élete alakulása az átlagosnál is nehezebben indult. Alkoholista édesapáról, utcán töltött időszakokról, depresszióról és öngyilkos gondolatokról mesél.

Egyik kedvenc filmje : A titok, mely végén a szerzők – szereplők hozzá hasonló nehéz sorsokról számolnak be. A végén azonban Jack Canfild azt mondja: „Mindenkinek van egy története. Az a címe, hogy: Hát aztán„. Egyszóval ne bújj a történeted mögé! Tiéd a választás szabadsága. Tegyél érte, hogy a sorsod másképp alakuljon – még, ha az élet el is kéri az árát.

A boldogság vagy boldogtalanság pusztán döntés kérdése, de a boldogság tanulható!

Szabó Péter szerint egy tőröl fakadnak – mégpedig a gondolataink tesznek bennünket boldoggá vagy akár boldogtalanná is. Mi döntjük el ugyanis, hogy a bennünket nap mint nap érő rengeteg információból mi az a kb fél milliomod rész amire figyelünk, fókuszálunk. Aminek hagyjuk, hogy hatása legyen az életünkre.

A folyamatnak 4 fő része figyelhető meg:

 • Gondolatok
 • Érzelmek
 • Tettek
 • Eredmények

Péter elmondja, hogy Gondolataink Érzelmeket generálnak, melyek Tettekre sarkalnak és ezeknek lesz valamilyen Eredménye.

Mivel azonban gondolataink közel 80 százaléka rendszeresen ismétlődő, ezért – hogy az Eredmény más legyen kellő tudatosságra, megfontoltságra és sok időre van szükség.

Gondolataink megváltoztatásának folyamata a következőképpen néz ki:

 1. Nem tudja, hogy nem tudja
 2. Tudja, hogy nem tudja
 3. Tudatosan Tudja
 4. Nem tudatosan Tudja

1. csoportba tartoznak azok, akiknek igényük sincs – hiszen nincsen tudomásuk a tudásról – ezért nem is törekednek felé sehogyan sem.

2. csoportba tartozók már látják, hogy van valami amit ők nem tudnak és törekednek azt elsajátítani.

3. csoportban már tudom, hogy tudom 🙂

4. csoportban pedig már gépiesen „tudat alatt” tudom.

Ahhoz, hogy elérjük a 4. szintet, az alábbi technikákat és módszereket tesztelte Péter és ajánlja számunkra.

Reggeli rituálé:

Péter a reggeli – közvetlen felkelés utáni – pozitív rituálé kialakítását és és rendszeres elvégzését rendkívüli hatásúnak tartja a folyamat beindításához. Mik ennek a főbb elemei?

 1. relaxáció: ébredés után, egy kellemes – de irányított relaxációval utasíthatod elméd tudatalattiját, hogy gondolataid fókusza a céljaid irányába mutasson. Megalapozza a kedélyállapotod és a nap folyamán észrevedd a számodra az előnyös lehetősségeket.
 2. olvasás: Miért fontos olvasni? Kezdetben hozzáértő leszel a kedvenc témádban (1-3 év), majd értesz a témádhoz (3-5 év), majd nemzetközi szaktekintély lehetsz (5-7 év) Pétert 8 év után meghívta először a TV2 ……
 3. mozgás: Tested minden porcikája meghálálja. Fokozatosan vezesd be életedbe – és tedd szokásoddá. Egy erős vitális test megfelelő alapot adhat egy boldog élethez.

Negatív gondolatok ereje :

A negatív környezet – negatív emberek nagy hatással vannak életünk, boldogságunk – vagyis inkább boldogtalanságunk alakulására. Változtass azon, hogy kinek engeded meg – hogy belepiszkítson az elmédbe – a gondolataidba!

Ha boldogtalan emberek között élsz, esélyed sincs a boldogságra!

A média a másik nagy manipulációs eszköz Szabó Péter szerint. Hiszen a tömegeket irányítani akkor lehet, ha félelemben és bizonytalanságban tudják tartani. Ennek a leghatékonyabb eszköze a televízió. Nézz utána magad, ha ezt eltúlzottnak tartod . Vágó István az örök szkeptikus is manipuláció áldozata lett. Kerüld a TV-t!

Mi lenne ha? – mint technika

Az elménkben futó programok sokszor megakadályozhatják, hogy elérd a céljaid. Mondogathatod magadnak, hogy a bőség áramlik felém, miközben – ha befelé figyelsz kicsit valójában rossz érzéssel tölt el ez a gondolat. Miért is? Mert tudatalattid egy régi programja, valamiért ezt nem tudja befogadni – például az fut benne, hogy a bőség, a gazdagság rossz dolog. Nem lehet ezt becsületesen elérni.

Ilyenkor jöhet a technika: Mi lenne, ha gazdag lennék és a bőség minden formája megtalálna? No ezzel már garantáltan jó érzés fog belül elárasztani, ami a régi rossz programot is felülírja idővel.

Légy te az első a saját életedben!

Szabó Péter arra tanít minket, hogy az önszeretet nem egoizmus, hanem kutya kötelességünk! Amennyiben nem tudod magadat szeretni, akkor valójában mást sem fogsz szeretni igazán – boldog pedig sosem leszel. Szeresd magad! Legyen mostantól ÉN IDŐD! Írd be a naptáradba!

Utazz el valahová egyedül!

Péter itt Abraham Maslow-ot idézi: „Az emberek legnagyobb problémája az, hogy életük során nem töltenek egy fél órát sem egyedül

Élj a jelenben!

Ne csak nézz – hanem láss! Vedd észre , hogy a világ gyönyörű! Érzékszerveiden keresztül beérkező ingerek rendkívül alkalmasak arra, hogy a jelenben tartsanak, csak kellő figyelemmel fordulj feléjük! Például próbálj mezítláb sétálni, és figyeld meg a talaj egyenetlenségeit, hőmérsékletét, stb…

Fejezd be az aggódást!

Ez is csak egy rossz program, rossz szokás – amit felül kell írni. Kellő tudatossággal rajta kaphatod magad az aggódó megjegyzéseiden és kicserélheted őket pozitívakkal. Pl: Egyszer fent – egyszer még feljebb. A legtutibb varázskérdés Szabó Péter szerint az aggódás ellen a következő: „Fog e ez még bármit is számítani 10 év múlva?

Találd meg mindenben a jót!

Légy inverz paranoid – Tedd fel magadban a kérdést: Mi a jó nekem most ebben?

Fogadd el az elmúlást!

Minden embert nagyon izgat a gondolat, hogy vajon mi lehet a halál után . Az igazi kérdés azonban, hogy mi van a halál előtt? És, azt kell mondjam, hogy van élet a halál előtt – ezt a címet kapta Szabó Péter új könyve, melyet az feni linkről tudsz pdf-ben letölteni.

Légy hálás!

Amikor megállított a gondolataid szüntelenül zajló folyamát, és a nap folyamán többször szokásoddá teszed – számba veszed, hogy miért is lehetsz hálás – akkor mindig egy nagyon kellemes érzelmeket kiváltó hullám söpör végig a testünkben.

Reggel írhatsz akár hála listát, este számba veheted – mi volt aznap a legjobb ami történt velem. Tarthatsz a zsebedben pl. egy „hála követ” – ami egy memória fogas. Valahányszor a kezedbe akad – gondolkodj el rajta, hogy most éppen miért lehetsz hálás.

Szervezetünknek olyannyira szüksége van ezekre a kellemes érzelem hullámokra, mint a levegőre. Mondj köszönetet!

Ne vitatkozz!

Amikor kialakulóban van egy vitás helyzet – tedd fel magadnak a kérdést – A kapcsolatom fontos vagy hogy igazam legyen?

Szeresd az embereket!

Péter elmondja, hogy óriási elidegenedés zajlik. Mikor az élet véget ér – mennyire fogod sajnálni, hogy nem szerettél vagy nem hagytad, hogy szeressenek. A szeretet a legfontosabb táplálékunk!

Te egy csodálatos ember vagy 🙂

Előadását kedvenc példaképe – mentora Brian Tracy idézetével zárta :

„Csak az élet az, ami hamar elszalad, amit szeretve tettünk benne, az örökké megmarad „

A Boldogság Nyomában

Ez egy olyan téma, amit régóta kutat az emberiség. A fellelhető információk tárháza rengeteg, melyek lényegét igyekszünk összegyűjteni  számodra, hogy te is megtalálhasd a Boldogságod 🙂

Itt vagyunk elérhetőek:

info@boldogsagnyomaban.hu

Hasonló bejegyzések

Popper Péter – A boldogság nyomában

Popper Péter – A boldogság nyomában

Popper Péter a 2010 ben elhunyt, közismert pszihológus, pszihoterapeuta és egyetetmi tanár - a tőle megszokott realisztikus stílusában beszél az emberi boldogság hajszolásról. Honnan veszed, hogy neked boldognak kell lenned? Péter előadásából kiemelkedik, hogy a...

Bagdi Bella – A mindennapi boldogság fenntartása

Bagdi Bella – A mindennapi boldogság fenntartása

Bagdi Bella énekesnő, személyiségfejlesztő tréner beszélgetését ajánlom figyelmedbe Jakab Istvánnal - a Viva natura televízió youtube csatornáján. Boldogság program - boldogság órák Bagdi Bella a jobb veled a világ alapítvány keretein belül indított el egy 10 hónapos...

Müller Péter – A Boldogság Nyomában

Müller Péter – A Boldogság Nyomában

Müller Péter a közismert író, dramaturg leőadását ajánlom figyelmede a boldogságról. A boldogság az elmúlt aranykor emléke bennünk. Nagyon fontos - meghatározó az életünkben, beszélni róla azonban nem könnyű - meséli Péter. Hindu vallásban például az isteni minőség...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük