Bagdi Bella – A mindennapi boldogság fenntartása

0 hozzászólás

Bagdi Bella énekesnő, személyiségfejlesztő tréner beszélgetését ajánlom figyelmedbe Jakab Istvánnal – a Viva natura televízió youtube csatornáján.

Boldogság program – boldogság órák

Bagdi Bella a jobb veled a világ alapítvány keretein belül indított el egy 10 hónapos boldogság programot.

A programban résztvevőknek a személyiségükhöz legközelebb álló technikákat kell megtanulniuk, amivel a mindennapi életben boldogabbak lehetnek – és közérzetük javulása mellett egészségük is javulni fog.

A programhoz több mint 300 oktatási intézmény is csatlakozott miszerint – pedagógusok szervezésében havi 1 boldogság órát tartanak a diákoknak.

Bella az ötletet elmondása szerint egy orosz származású, Los Angelesben élő írónőtől Sonja Lubomirski-től merítette – aki kutatásainak eredményét írta meg – a Hogyan legyünk boldogabbak című könyvében, melyet magyarul is kiadtak.

A Könyv legfontosabb eredményei:

  • A boldogság megtanulható képesség
  • 40-45 %-ban hatással van a genetika, de ez felülírható
  • Életkörülményeink megdöbbentő módon csupán 10 % ban meghatározóak a boldogság tekintetében – az emberek java része építi ezen alapokra az életét!

Minden nap újra és újra választanom kell a boldogságot.

Bella elmeséli nekünk. hogy életére legnagyobb hatással a Csodák Tanítása, melynek sok sok éve lelkes gyakorlója.

Tanítása arra épül, hogy boldogtalanságunk forrása a szüntelen minősítési kényszerünk.

„Meg kell tanulnunk a minősítéseink fölé is látni” – idéz Bagdi Bella másik nagy kedvence Eckhart Tolle – A most hatalma című művéből.

Emberi kapcsolataink, aktuális élethelyzetünk minden nap, újra és újra kihívások – választások elé állít bennünket.

Főként mikor nem kedvünkre valóan alakulnak a dolgok – na akkor különösen fontos tudatosnak maradni és nem azonnal reagálni – inkább megfigyelni, hogy mit is profitálhatok én ebből a szituációból?

A megbocsátás képességét meg kell tanulnunk!

Legtöbb embernek nem azért megy nehezen a megbocsátás, mert nem akar megbocsátani – egyszerűen nem tudja, hogyan kell.

Büntetni akarja azt, akire haragszik, azzal, hogy neheztel rá és nem hajlandó elengedni a sérelmeit – akár évtizedekig is. Pedig, ha megkérdezné a másik feletŐ nem érzékeli, hogy büntetve van az esetek túlnyomó részében.

Tehát csak magunknak okozunk rossz közérzetet – sőt akár bele is betegedhetünk egy ilyen intenzív haragtartásba. Sajnos ezen nem gondolkozunk el csak ösztönösen, gondolat minták alapján reagálunk.

Ami még rosszabb, hogy azért sem tudjuk már elengedni a haragunkat – mert „én” tudatunk részévé vált és az elengedéssel, megbocsátással a létezésünk tudata kerülne veszélybe.

Mitől leszünk képesek a mindennapi cselekvésre?

Bella által elindított boldogságprogram cselekvés orientált. Országszerte már több mint 100 klub üzemel, havi rendszeres klubtalálkozókkal.

Mégis a feladatok elvégzésének aránya rendkívül alacsony .

Meg kell találnunk az indíttatásunkat, hogy pozitív változás jöhessen életünkbe és ami még fontosabb, hogy ezt szokássá tegyük. Ezzel égethetjük be elménkbe új gondolati mintaként.

CSINÁLD MOST – EBBEN A PILLANATBAN – csak ez a pillanat létezik!

 

A Boldogság Nyomában

Ez egy olyan téma, amit régóta kutat az emberiség. A fellelhető információk tárháza rengeteg, melyek lényegét igyekszünk összegyűjteni  számodra, hogy te is megtalálhasd a Boldogságod 🙂

Itt vagyunk elérhetőek:

info@boldogsagnyomaban.hu

Hasonló bejegyzések

Popper Péter – A boldogság nyomában

Popper Péter – A boldogság nyomában

Popper Péter a 2010 ben elhunyt, közismert pszihológus, pszihoterapeuta és egyetetmi tanár - a tőle megszokott realisztikus stílusában beszél az emberi boldogság hajszolásról. Honnan veszed, hogy neked boldognak kell lenned? Péter előadásából kiemelkedik, hogy a...

Müller Péter – A Boldogság Nyomában

Müller Péter – A Boldogság Nyomában

Müller Péter a közismert író, dramaturg leőadását ajánlom figyelmede a boldogságról. A boldogság az elmúlt aranykor emléke bennünk. Nagyon fontos - meghatározó az életünkben, beszélni róla azonban nem könnyű - meséli Péter. Hindu vallásban például az isteni minőség...

Csíkszentmihályi Mihály – A Flow a boldogság titka

Csíkszentmihályi Mihály – A Flow a boldogság titka

Csíkszentmihályi Mihály a TED pódiumán beszélt az általa "FOLOW" - ként elnevezett jelenségről. Csíkszentmihályi professzor az USA-ban végezte a pszichológiai tanulmányait és egész eddigi életét a boldogság keresésére tette fel. A magyar származású boldogság kutató...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük