Eckhart Tolle – A most hatalma

0 hozzászólás

Eckhart Tolle : A most hatalma című könyve kapcsán lett igazán ismert spirituális tanító.

A könyvet Domján László hangjával hangoskönvben is élvezheted – mely mű nem szerénytelenséggel állítható – út a megvilágosodáshoz.

Az emberi élet legnagyobb problémáit boncolgatja.

Eckhart Tolle

Felismerés

Eckhart Tolle 29 éves korában, öngyilkoság gondolatával tarkított deprssziós állapotban spontán módon jutott a most erejéhez.

Elméje a „nem tudok együttélni magammal!” gondolatot szajkózta, és akkor különös felismerése támadtketten kell,hogy legyünk – ha az Én nem tud együttélni a Magammal.

Annyira meglepődött ezen, hogy elméje teljesen leált – majd öntudatlan állapotba került. Reggel mikor magához tért, megdöbbenve csodálkozott rá az élet szépségeire, melyeket eddig zakatoló elméje miatt nem vett már észre.

Ez az állapot kb 2 évig nagyon intenzív volt, majd elmélyült – stagnált és azóta tanít bennünket arra, hogy hogyan érhetjük el és milyen előnyei vannak az életünk számára.

Fő működészavar

A könyből megtudhatjuk, hogy legnagyobb tévedésünk az, hogy éntudatunkat az életünk eddigi tapaszatalatai alapján formálódott egó-nkból eredeztetjük.

Az egó a hamis énképünk, mely egy csodálatos eszköz kelle, hogy legyen számunkra – azonban nem más, mint a börtönünk.

Az elménkben gondolataink javarészt ismétődő mintát mutatnak. Ugynazok pörögnek körbe és körbe. Az elme folyton cimkéz mindent, hozzáfűz, kielemez – agyal. Így érzi biztosítottnak, hogy él.

Kollektív elmebaj

Descartes amikor megihlette a „Gondolkodom, tehát vagyok” gondolatát, még nem tudta – hogy valójában a fő működészavarra világított rá.

Elménk vagy a múlt hibáin rágódik – mi lett volna, ha? – vagy a jövőbe vágyódik – mi lesz majd akkor? A jelen pillanatáról szinte tudomást sem véve azt egy cél erésének eszközévé redukálja.

Ez a mai kor rákfenéje – egy kollektív elmebaj.

A Most Hatalma

Eckhart megtanítja nekünk, hogy a múlt és a jövő csak az egónk számára létező fikciók. Csak a most pillanata a valódi. Miden más csak káprázat.

A most pillanatában találhatod meg a valódi „Énedet”, mely nem más – mint a forma nélküli tudat. Nevezhetjük tudatosságnak is, mely a figyelő jelenlét.

Hogyan férhetsz hozzá a most erejéhez?

A kulcs a „FIGYELEM”! Megtanulhatunk a könyvből többfele technikát, hogyan lassítsuk le, vagy állítsuk meg elménk mániákusan ismétlődő gondolat áramlását.

A legegyszerűbb technikák például:

  • Irányítsd figyelmedet a be és kilégzésedre
  • irányítsd figyelmedet a „belső testedre”
  • irányítsd figyelmedet érzékszerveid érzékelésére az aktuális tevékenységed közben

Tedd szokásoddá, ezeknek a technikáknak a gyakorlását és eredményül először csak új inspiráló gondolatok jönnek – melyek eddig nem fértek be szűntelenül ismétődő minták közzé.

Majd rés támad a gondolatok között, és érzékelni fogod a forma nélküli lét jelenlétét. Közben elönt a béke, a boldogság és a szeretet…..

Olvasd el vagy Hallgasd meg a könyvet – újra és újra – építsd be a tanultakat a napi rutinba – és Garantálom, hogy az életed gyökeresen megváltozik!

 

A Boldogság Nyomában

Ez egy olyan téma, amit régóta kutat az emberiség. A fellelhető információk tárháza rengeteg, melyek lényegét igyekszünk összegyűjteni  számodra, hogy te is megtalálhasd a Boldogságod 🙂

Itt vagyunk elérhetőek:

info@boldogsagnyomaban.hu

Hasonló bejegyzések

Szendrei Ádám – Gazdagodj Boldogan

Szendrei Ádám – Gazdagodj Boldogan

Szendrei Ádám Gazdagodj Boldogan című könyve a szerző fiatal kora ellenére rendkívül hiteles alkotás Ádám ugyanis 29 évesen érte el az anyagi függetlenséget. A könyv nem egy száraz pénzügyi gyűjtő munka, hanem egyszerre szól a Boldogságról és a pénzügyi szabadság...

A boldogság haszna – Shawn Achor

A boldogság haszna – Shawn Achor

Shawn Achor amerikai szerző, előadó - a pozitív pszichológia támogatásáról ismert. A boldogság haszna című írása Magyarországon angol nyelven érhető el. Személy szerint azonban a könyv lebilincselő tartalmának eszenciáját magyarul volt szerencsém elérni, Szendrei Ádám...

Eckhart Tolle: Boldogság – interjú magyar felirattal

Eckhart Tolle: Boldogság – interjú magyar felirattal

Eckhart Tolle a jelen kor egyik legnagyobb spirituális tanítója. Legismertebb alkotása "A Most Hatalma" című könyv, mely egy kapu egy másik dimenzóhoz - egy szemüveg, melyen át nézve a világ felfedi előtted valódi arcát, és ha eléggé figyelsz esélyed nyílik megtalálni...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük