Szabó Péter – Válj te magad ideális társsá!

0 hozzászólás

Válj te magad ideális társsá!

Közzétette: Péter Szabó – 2019. április 28., vasárnap

Szabó Péter facebook oldalán posztolt egy gondolatébresztő részletet egyik előadásából, miszerint „Válj te magad ideális társsá!”

Az idézet Deepack Choprától származik, aki egy hozzá intézett kérdésre („Hogyan találjam meg az ideális társamat?”) adta ezt a meghökkentő választ.

Miért nekem kellene először változzak?

Sokan esünk bele ebbe a hibába, hogy elvárásokat támasztunk emberi kapcsolataink szereplőivel szemben. Egyesek nem is alacsonyra teszik ezt a mércét. Aztán persze jön a nagy csodálkozás ….

Egónk ismétlődő gondolatmintái nehezen engednek be ilyen eltérő gondolatokat a megszokott sémákkal szemben.

Gondol csak bele, hogy Te milyen elvárásokat támasztasz a társaddal szemben ? – Legalább magadnak ne hazudj, engedd el az ellenállást és vizsgáld meg alaposan ezt a kérdést!

A másik kérdés amit fel kell tenned, hogy Te szívesen élnél magaddal ? Örülnél, ha te lennél a saját magad párja?

Hogyan váljak ideális társsá?

Péter elmondja, hogy soha ne másokat akarj megváltoztatni, először magadat rakd rendbe! A magaddal való viszonyodat.

Te szereted magad? Elfogadod magad úgy ahogy vagy? Meg tudsz bocsájtani magadnak? Belül békét és nyugalmat, szeretetet érzel, mikor magadon töprengsz?

Amikor ez meglesz, akkor elkezdenek feléd olyan emberek megnyílni, érdeklődni, akikre te igazán vágysz.

Mi az oka annak, hogy így működünk és nehezen változunk?

A legrosszabb, amit tehetünk, ha elvárásokat támasztunk a másikkal szemben, mert azonnal arra emlékezteted ami egy gyerekkori félelem onnantól kezdve, hogy megvonták tőlünk a szeretetet és feltételekhez kezdték el kötni.

Azt fogod érezni, azt fogja érezni a másik, hogy nem vagyok elég jó, nem vagyok elég szerethető.

Amennyiben pedig ezt a területet támadás éri a társunk felől, ösztönösen oda szúrunk vissza – ahol a legjobban fáj majd neki.

Személyes gondolataim a témában.

Én már túl vagyok 2 váláson, melyeket személyes kudarcnak éltem meg. Mesikém is volt már férjnél, de az ő házassága is véget ért.

Tehát mind a ketten elváltunk már és ahelyett, hogy belesüllyedtünk volna a depresszióba vagy az önsajnálatba – inkább kerestük a választ, válaszokat a párkapcsolati kérdések témájában és nyitottak tudtunk maradni az új irányába.

Lehetőséget teremtettünk arra, hogy az életünkbe besétálhasson az ideális társ, de nem hajszolta egyikőnk se a témát körömszakadtáig. Mert gondolom ismered a viccet, mikor a szegény ember sokadjára könyörög, fohászkodik az Úrhoz – hogy legyen 5-öse a lottón, de sosem jön össze neki.

Mire az Úr egyszer csak megszólal – könyörgöm legalább egyszer tölts már ki egy lottószelvényt 🙂 Szóval add meg magadnak az esélyt!

Besétáltunk egymás életébe

Én már az előző párkapcsolatom során is ismerem Szabó Péter által idézett gondolatot – válj te magad ideális társsá – csak azt nem tudtam, hogy ez egy meglévő kapcsolatból kifelé is vezethet.

Előfordulhat ugyanis, hogy miközben te megvalósítod tiszta szívből – hogy ideális társsá válszközben kiderül, hogy aki melletted ébred – valójában nem az. Egyre jobban taszítjátok egymást és eltávolodtok.

Ez azonban lehetőséget jelent a megújulásra és a változásra.

2015.áprilisában egy tantrikus rendezvényen szavak nélkül – pusztán egymás közelségében – majd egymás érintéséből éreztük, hogy valami izgalmas dolog kezdődik az életünkben.

Minden kötelezettségtől mentes kapcsolatnak indult ez a szikra és olyan gyorsan magába szippantott bennünket, hogy hamarosan arra eszméltünk – hogy összeköltözve, boldog párkapcsolatban élünk.

Óriási beteljesülés ez a számomra, Olyan mintha egy valóra vált álom, mintha egész életemben őt kerestem volna. A zsák meg a foltja – a borsó meg a héja. Mindketten megismerni vágyunk egymást egyre jobban és nem megváltoztatni a másikat.

Ideális társak voltunk már magunk és egymás számra is mielőtt megismerkedtünk volna – és ez bölcsesség azóta is töretlenül teszi a dolgát életünkben és kíséri boldogságunkat.

 

A Boldogság Nyomában

Ez egy olyan téma, amit régóta kutat az emberiség. A fellelhető információk tárháza rengeteg, melyek lényegét igyekszünk összegyűjteni  számodra, hogy te is megtalálhasd a Boldogságod 🙂

Itt vagyunk elérhetőek:

info@boldogsagnyomaban.hu

Hasonló bejegyzések

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük